A külső optikai meghajtó kisegíthet a bajból

Külső optikai meghajtó
Külső optikai meghajtó

A mobileszközökből gyakran kispórolnak nem létfontosságú kiegészítőket azért, hogy minél kisebb méreteket ölthessenek fel. Ilyen például a CD, DVD olvasó és író, amire ha mégis szükség van, akkor külső optikai meghajtó vásárlását kell eszközölni.

A külső optikai meghajtó az USB csatlakozójával kapcsolható hozzá a laptopokhoz, ami ugyanúgy fog működni, mint a beépített változat, ezért még külön programokat, applikációkat sem kell letölteni, feltelepíteni. Ugyanakkor, a hagyományos asztali számítógéppel is használhatjuk, hiszen sokszor van úgy, hogy az adott készülék nem tudja leolvasni, megírni azt a lemezt, amit szeretnénk.

Különösen, ha elutazunk valahová vagy ha vendégségbe megyünk, akkor jól jöhet egy külső optikai meghajtó, hiszen nem lehet tudni, hogy a rokon, ismerős milyen számítógéppel rendelkezik. Ha nem szeretnénk, hogy a fontos adatainkhoz ne férhessünk hozzá, a kedvenc filmünket ne tudjuk megnézni, akkor érdemes felkészülni és mindenhová magunkkal vinni ezt a praktikus eszközt.