A Jura mészkő burkolat tulajdonságai

Mészkő burkolat
Mészkő burkolat

A természetes burkolóanyagot egyre többen használják. Minden építési stílussal nagyon jól harmonizál. A szerkezete minimálisan lyukacsos és könnyen lehet tisztítani. Nem kell amiatt aggódni, hogy órákon át kell foglalkozni az ápolásával. Kültéri padlónak is nyugodtan lehet használni. A felülete egyedi, különleges, hiszen több lenyomatot, rajzolatot tartalmaz. Enyhén kristályos és soha nem egysíkú. A mészkő színvilága kiemeli a kontrasztos árnyalatokat és nagyon jól illeszkedik minden környezethez.

Optikailag sokkal jobban tágítja a teret, mint a hófehér szín. Meleg hatása miatt, padlófűtés részeként is lehet használni. Úgy viselkedik, mint egy kandalló. A legkeményebb és legtömörebb a Jura burkolat, így gyakran találkozunk vele olyan helyeken, ahol nagy strapabíróságnak kell kitenni. A Jura mészkő bátran használható fedkőként, homlokzatra vagy teraszburkolatként. Beltéri kialakításoknál dekorációs elemként találkozunk vele, de akár konyhai vagy fürdőszobai pultként is. Szakszerű lerakást igényel, csak így lesz képes megőrizni természetességét. Soros lapokként is megrendelhető a Jura mészkő. Csempék, padlólapok, lépcsőlapok és akár ablakkönyöklők formájában is kérhetőek.

Ne hagyjuk ki a Jura mészkövet ápoló speciális tisztítószereket. Ha ezekkel tisztítjuk a mészkő burkolat felületét, akkor húsz éven át is megőrizhető az eredeti csillogása. A mészkő burkolat színei, főleg a meleg és pasztellszínek között mozog. Ha fagyálló mészkő burkolatot keresünk, akkor a szürkét kell választani.