A csicseriborsó konzerv tápanyagtartalma kivételes

Csicseriborsó konzerv

A szezonális, nálunk is megtermő zöldségek és gyümölcsök előnye, hogy egy bizonyos periódusban könnyen hozzáférünk és sokat tudunk belőle fogyasztani. De mi a helyzet azokkal, amelyek a Föld más részein honosak? Nem kell aggódnunk, mert a csicseriborsó konzerv egész évben elérhető és ebben a formában is megmaradnak a csodálatos hatásai.

Bármilyen étrendet is követünk, ez a hüvelyes beilleszthető a mindennapi életünkbe, mert magas fehérjetartalommal rendelkezik, illetve gazdagon jelen vannak benne a vitaminok és ásványi anyagok. A csicseriborsó konzerv mellett, nem csupán az egészen különleges tápanyag összetétele hozható fel érvként, hanem az is, hogy változatosan felhasználható a konyhában.

Sokak szerint az íze leginkább a dióhoz hasonlít, így köretként, kuszkuszhoz keverve vagy salátákhoz is könnyedén társítható. Jól tesszük, ha nem hagyatkozunk csak a nálunk elérhető élelmiszerekre, mert így elkerülhetjük a szervezetünk legyengülését a téli hónapokban. Együnk gyakran csicseriborsó konzervet az év minden időszakában!