A babérrózsa a díszkert gyöngyszeme lehet

Babérrózsa
Babérrózsa

Ha otthonunkat még pompásabbá, még egyedibbé szeretnénk tenni, akkor érdemes egy díszkertet kialakítani a ház mögött, ahova igazi ritka növényeket telepíthetünk. Bár már a babérrózsa nem tartozik a ritkaságok kategóriájába, mert egyre több virágoskertben található meg, azért mégis érdemes beszerezni néhány tövet belőle. Már csak azért is, mert egész nyáron át nyíló virágaival igazi látványossága lehet a kertnek.

Ugyanakkor a babérrózsa gondozása is roppant egyszerű, így ha olyan növényeket válogatunk össze, amelyek nem igényelnek sok törődést, akkor mindenképpen gondolnunk kell erre is. Mediterrán növény lévén, igen jól tűri a nagy meleget, így a kert naposabb részébe kell telepíteni. Azonban szüksége van állandó vízellátásra is.

A fagyos teleket kevésbé kedveli, ezért ha a hőmérséklet tartósan fagypont alá esik, akkor érdemes melegebb helyre vinni. Erre a célra tökéletesen megfelel egy fűtetlen előszoba vagy a télikert is. A babérrózsa meghálálja a törődést, hiszen egész nyáron át elkápráztat minket színes, nagyméretű virágaival.